19 september 2021
10:00

Råslätt SK

Förlust trots stark upphämtning

Det var dags för hemmamötet mot Råslätt SK i seriens femtonde omgång. Vårens match var en spännande tillställning som slutade 4-4 efter att Vista hämtat upp ett underläge med 4-2. Det var länge osäkert om dagens match skulle bli av men ungefär femton minuter innan avspark kunde vi få tag på Råslätts ledare via telefon som bekräftade att de var på väg. Väl på plats visade det sig att RSK:s tränare arbetade ensam med en trupp om totalt 32 spelare fördelade på två lag i två serier, minst sagt imponerande och kanske inte helt konstigt att de anlände lite sent.

1:a halvlek
Det visade sig omgående att Råslätts lag hade utvecklats under året. De spelade ett vårdat passningsspel över hela planen som fick hemmaspelarna att jaga och använda lungor och ben mer än vanligt. Men man jagade trots allt väldigt bra och när bollen erövrades skedde det snabba omställningar som satte bortaförsvaret på prov. I nionde minuten kommer får en bortaspelare på ett avslut som Olle gör en fin räddning på, returen går oturligt ut till en bortaspelare som kan rulla in matchens första mål. Matchen fortsätter att vara jämn med mycket bollinnehav för bortalaget som inte leder till några direkta lägen eftersom hemmaspelarna ligger nära sina motståndare som inte får en lugn stund. I sjuttonde minuten står Olle för en fin dubbelräddninge. Tyvärr studsar bollen tfrån den andra räddningen illbaka på Råslättspelarens ben och bollen rullar in till 0-2 för bortalaget som också är resultatet i paus.

2:a halvlek
Andra halvlek startar i rasande tempo med ett fint Råslättsanfall i första minuten som avslutas med ett skott utifrån. Olle gör en kvalificerad enhandsräddning vid bortre krysset och räddar ytterligare ett baklängesmål. Tyvärr för hemmalaget kommer 0-3 redan två minuter senare och målet är riktigt snyggt, där målskytten dunkar in bollen på volley efter ett fint inlägg från högerkanten. De rödklädda hemmaspelarna var inte ritktigt närvarande i inledningen av halvleken men lyfter spelet efetr hand. Det är därför inte helt logiskt att bortalaget lyckas öka på sin ledning när man förvaltar en långboll och friläge på bästa sätt. 0-4 i baken och uppförsbacken är enorm när tretton minuter av halvleken är spelade. Men 2021 års upplaga av IK Vista P10 har ett psyke av stål. Jonathan tar ett fint initiativ till vänster i motståndarnas straffområde och dunkar upp bollen i målvaktens bortre kryss, endast en minut efter föregående mål. Två minuter senare, i den sextonde minuten, får Pelle feeling och driver igenom halva motståndalaget innan han halvt liggandes serverar Viggo som kan rulla bollen förbi en utrusande målvakt frma till 2-4. I halvlekens sista minut får Jonathan ytterligare ett läge, fast från höger den här gången. Jonte tar ett par kliv inåt och avslutar lågt till höger om bortalagets duktiga målvakt. Halvleken slutar 3-2 till hemmalaget och totalt är resultatet 3-4 när matchens sista halvlek återstår. Vittring för hemmalaget med andra ord!

3:e halvlek
De ineldande sju minutrarna av halvleken är jämna där båda lagen lyckas hålla varandra på behörigt avstånd från respektive mål med idogt kämpande. Sen följer några olycksminuter för hemmalaget. I sjunde minuten skjuter en bortaspelare ett långskott som olyckligt slinker in bakom Olle. Av bara farten kommer också 3-6 i nionde minuten när en bortaspelare rinner igenom och slår in bollen. Bara minuten senare gör Olle återigen en fin räddning på ett skott utifrån, men backarna kommer inte åt bollen och returen hamnar hos en för dagen gulvästad bortaspelare som gör 3-7. De röda eleganterna i hemmalaget visar på stort hjärta trots underläget och Jonathan hittar Wide NS som drar sin back och rullar in 4-7 med nio minuter kvar. Tyvärr lyckas inte hemmalaget få in bollen förrän i matchens sista sekund då Wide slår en perfekt hörna som Pelle nickar stenhårt. Bollen räddas på mållinjen men returen går tillbaka till Pelle som petar in slutresultatet 5-7.

Sammanfattning:
Vi mötte ett lag som skiljde sig en del i spelet jämfört med övriga lag i serien. Råslätt var duktiga på att rulla boll och grabbarna fick jaga väldigt mycket. Råslätt anföll emellanåt med väldigt många spelare och saknade ibland struktur vilket ledde till att det blev rörigt och "räknefel" i försvaret när vi ibland tappade markering som gav öppna lägen. Inställningen och kämparglöden var det dock inget fel på. Trots underläge 0-4 är det god ton på planen och vid sidan. Killarna kämpar tillsammans och peppar varandra även om det går tungt i perioder. I slutändan är det tillfälligheter som avgör och grabbarna kan återigen vara nöjda med insatsen även om resultatet inte gick vår väg den här gången. Spelarna som förtjänar ett extra omnämnande är Vidar som spelar resolut i rejält i varje situation, Jonathan som tar stort ansvar både defensivt och offensivt samt Elias som utnyttjade sin fina teknik och spelsinne till att lugna ner spelet när vi hade bollen så att vi fick tid att gruppera oss. Alla är nog också ganska eniga om att domaren förtjänar ett omnämnande, bästa domarinsatsen i år!